Zdravljenje z gongi

Živimo v času, ko se dogajajo ogromne spremembe tako na družbenem kot tudi osebnem nivoju posameznika. Zdaj bolj kot kdajkoli prej smo podvrženi stresu, strahu, nelagodju in negotovosti glede prihodnosti. Če smo se tekom življenja naučili vsaj to, da smo sami ustvarjalci svojega mikrosveta, ki je seveda vpet v makrosvet – t.j. družbeno dogajanje na globalni ravni, vemo, da lahko sami močno vplivamo na kvaliteto našega bivanja. Ker makrosvet (bolj ali manj) vpliva na nas, je pomembno, da znamo zaščititi sebe in svoje najbližje pred represijo in vladavino strahu, v kateri živimo. Mnogi se vprašajo, kaj naj storim, da mi bo življenje lepše, da bom srečen in zadovoljen. Predvsem je potrebno delo na sebi, spoznavanje sebe kot veličastnega bitja, ki je narejen po ‘Božji podobi’. To pomeni, da imamo v sebi vse vzvode, ki so potrebni, da si ustvarimo čudovito življenje ne glede na zunanji svet, v katerem živimo. Vsi modreci skozi zgodovino so poudarjali in učili ljudi dejstvo, da se naša notranjost odraža v našem zunanjem svetu – torej je naš zunanji svet odslikava oziroma zrcalo naše notranjosti. To pomeni, da lahko z uravnavanjem naše notranjosti – t.j. naših misli, čustev in dejanj (kar predstavlja naš odnos do nas samih in posledično do življenja nasploh) ustvarimo take zunanje pogoje, v katerih lahko živimo izpolnjeno in srečno življenje.

Pomembno je, da si posameznik pogosto vzame čas zase, za notranjo umiritev, sprostitev, morda meditacijo ali sprehod v gozdu, predihavanje telesa na svežem zraku in s tem omogoči svojemu živčnemu sistemu, da se umiri. Kadar dosežemo globoko sprostitev telesa, s tem dejansko telesu omogočimo, da se začne samozdraviti. Naš organizem je nekaj najveličastnejšega, kar obstaja na svetu in je praktično neuničljiv. Z nepravilnim delovanjem skozi življenje pa organizmu nevede zmanjšujemo zmožnost samozdravljenja, regeneracije in obnove. Zato čez čas prihaja do neravnovesja in bolezni.

Zaradi stresnega življenja pa se posamezniki sploh ne znajo ali ne zmorejo več sprostiti in njim močno svetujem, da se poslužijo kakšnih sprostitvenih ali zdravilnih tehnik pri usposobljenih strokovnjakih, ki jim bodo s svojim znanjem to globoko sprostitev omogočili. Tako kot skrbimo za lepo urejen in čist dom, moramo skrbeti tudi za harmonijo telesa in duha.

Sama se že skoraj 20 let ukvarjam z energetskimi in zvočnimi terapijami za zdravljenje in sprostitev. Sem mojstrica reikija in mojstrica gongov, ukvarjam pa se tudi z zvočno masažo in s svetovanjem za osebni in poslovni uspeh. Pri svojem terapevtskem delu uporabljam devet planetarnih gongov. To so: Zemlja, Sonce, Luna, Venera, Mars, Merkur, Jupiter, Saturn in Uran. Za namene zdravljenja izberem tiste gonge, ki so za posameznika najbolj primerni glede na njegovo situacijo.

Zdravljenje z zvokom je eden najstarejših in najbolj učinkovitih načinov zdravljenja. Stari Tibetanci so že pred več kot pet tisoč leti uporabljali gong, posodice in tudi svoje značilno grleno petje za zdravljenje in duhovno transformacijo. Zvok gonga je izredno mogočen; očisti vsako celico našega telesa in jo napolni s čisto božansko energijo. Čeprav je vsak gong uglašen na določen ton, ob igranju proizvaja nadtone / podtone, tako da nas s svojim mogočnim zvokom popelje onkraj meja časa in prostora. Blagodejne učinke zvoka čutimo po tretmaju še nekaj dni. Posodice so prav tako izredno dober inštrument za ugotavljanje in odstranjevanje blokad iz telesa. Uporabljajo se tudi za zvočno masažo, kjer posodice polagamo po telesu in igramo nanje. S tem previbriramo in očistimo celotno telo.

Zvočna kopel z gongi in ostalimi zvočnimi pripomočki je skupinska metoda zdravljenja in globoke sprostitve, kjer se udeleženci uležejo na blazine, se sprostijo in prepustijo čudovitim, blagodejnim zvokom. Če želijo, lahko svoje misli usmerijo v določen cilj, ki ga želijo doseči, in se obenem v radosti zahvalijo za že dosežen cilj, in zvok gonga proces manifestacije še pospeši. Vsaka zvočna kopel je izredno močna izkušnja, ki nas še nekaj časa spremlja. Po kopeli se počutimo polne energije, upanja in zaupanja, mnogi pa najdejo tudi smisel, novo pot naprej ali odgovore na vprašanja – kar pač posameznik takrat potrebuje.

Zvočne kopeli z gongi potekajo individualno ali skupinsko, lahko v prostoru ali na prostem.

Na nas je, da si ustvarimo čudovito življenje, ki ga je vredno živeti!