,

Zaživite boljše življenje! – 1. del

Naše življenje je ogledalo naše notranjosti. To pomeni, da naše misli, naš odnos do vsega in vseh, in naša dejanja ustvarjajo našo realnost. Kako to poteka? Prostor okoli nas ni prazen – znanstveniki so že pred leti potrdili, da niti vakuum ni prazen prostor. Vse okoli nas je prežeto z brezoblično snovjo – energijo –, ki naše misli preoblikuje v  fizično realnost. Če resnično želite spremeniti svoje življenje, morate najprej spremeniti svoje misli.

To storite tako, da se najprej začnete zavedati svojih misli. Vse, kar mislite, rečete ali občutite, se odraža v vaši realnosti. Zato bodite pozorni na to, kaj se dogaja v vaši glavi in vse misli, ki vam ne omogočajo čudovitega življenja, takoj odstranite in nadomestite s pozitivnimi. Tudi če se vam neka situacija zdi zelo slaba, lahko v njej najdete nekaj dobrega. Eden od zakonov vesolja je zakon nasprotij, ki pravi, da ni slabega brez dobrega, ni zgoraj brez spodaj.

Če vas negativne misli stalno bombardirajo in se težko osredotočite na lepe stvari, je potreben trening. Naš um krepimo prav tako kot naše telo. Vaja, vaja, vaja. Ena najboljših vaj za krepitev pozitivnih misli, ki nam omogoča tudi zelo hitro spreminjanje našega sveta, je pisanje dnevnika hvaležnosti. Vsak dan napišite vsaj 10 stvari, za katere ste hvaležni. Na ta način se urite v osredotočanju na dobre stvari v življenju in skladno z zakonom privlačnosti vaše pozitivne misli pritegnejo še več dobrega v vaše življenje. Tu se lahko na kratko dotaknemo tudi višjega razumevanja delovanja sveta. Namreč, hvaležni smo lahko tudi za tisto, česar trenutno še nimamo v fizični realnosti, bi pa to želeli privabiti v svoje življenje. Na primer, če želimo čudovitega partnerja ali novo službo, napišemo in občutimo, da smo hvaležni, da to že imamo. Naše misli so najmočnejša in najhitrejša oblika energije. Ko se človek tega začne zavedati in to znanje koristiti, si lahko v zelo kratkem času popolnoma spremeni življenje – točno tako, kot si ga želi. Zakaj je pisanje dnevnika hvaležnosti tako pomembno? Ker se med samim pisanjem ustvarjajo miselne forme tega, kar pišemo, in s tem se tvorijo nove možganske povezave – nove nevronske poti. Vsakič, ko na to isto zadevo pomislimo, dodajamo tem nevronskim potem energijo in one dejansko rastejo in se krepijo – tvorijo mreže. Vse to se zelo lepo vidi v možganih. Močnejše ko so nevronske mreže, močnejše impulze oddajajo v vesolje – in kar oddajaš, to dobivaš.