Programiranje dneva

Verjeli ali ne, z vnaprejšnjim predstavljanjem poteka dogodkov tako, kot si vi želite, si lahko dejansko programirate dan in posledično svoje življenje. Z malo vaje lahko kmalu postanete pravi mojster v tem. Tu vam predstavljam praktično vajo, ki jo izvajajte po možnosti vsak dan in tako postanite uspešen kreator svojega življenja!

Zjutraj, ko vstanete, si vzemite vsaj 15 min časa zase. Če je potrebno, vstanite malo prej, tako da vas nihče ne moti. Lepo se usedite, se popolnoma sprostite z nekaj globokimi vdihi in izdihi. Nato si predstavljajte, kako vas napolni čista zlata svetloba skozi vrh vaše glave, ki se širi po vsem telesu vse do stopal in tako napolni vsako celico vašega telesa. Svetloba je povsod v vas in okoli vas. Začutite radost v srcu. Lahko v mislih izrečete hvaležnost za karkoli lepega, kar se vam je v preteklem času zgodilo ali pa hvaležnost za nekaj, kar vas še čaka. Na ta način se povsem odprete za sprejemanje vsega čudovitega v vaše življenje. Nato lahko zopet malo zadihate, občutite svetlobo in si začnete predstavljati vse dogodke tega dne, tako kot želite, da se odvijejo. Skušajte si to predstavljati kot film, ki se vam vrti pred očmi. Predstavljajte si, kako greste od doma, kako se lepo in varno pripeljete v službo, takoj dobite prosto parkirno mesto, če je to potrebno, in tako naprej. Vse dogodke, za katere veste, da vas čakajo ta dan, si predstavljajte točno tako, kot želite, da se odvijejo. Občutite, kako sproščeno je vzdušje v službi in kako vsi odlično in usklajeno opravljate svoje delo. Občutite radost, zadovoljstvo, da imate tako dobro službo. Če imate kakšen pomemben sestanek, si predstavljajte, kako poteka točno tako, kot si vi želite. Nato si predstavljajte tudi dogodke doma – z otroki, partnerjem,… ter kako uspešno rešite vsak izziv tega dne. Vse to si predstavljajte popolnoma umirjeni. Na ta način močno omilite ali pa povsem odstranite vsakršen stres in veste, zaupate, da se bo vse odvilo tako, kot je najbolje za vas. Če vmes začutite kakšno napetost v telesu, se spomnite na svetlobo v vas in nekajkrat globoko vdihnite in izdihnite, da se zopet popolnoma sprostite. Predstavljajte si tudi večer, kako se bo odvijal in nato kako umirjeno zaspite in trdno spite do naslednjega dne. Ko končate s programiranjem dneva, se zahvalite za čudovit potek dneva, ki vas čaka, ter nadaljujte vse, kot po navadi.

Če želite, si lahko po predstavljanju dogodkov tega dne, predstavljate tudi sebe v prihodnosti – kakšno bo vaše življenje čez eno leto in nato čez na primer 5 let. Kje boste, kaj boste počeli, predstavljajte si in doživite vizijo sebe v prihodnosti s čim več podrobnostmi in z lepimi občutki. Na ta način ustvarjate svoje življenje tudi v prihodnosti.

Ko pa boste zvečer dejansko šli spat, se zahvalite za čudovit dan, ki ste ga preživeli. Če kaj ni potekalo tako, kot ste si želeli, si ta dogodek prikličite v misli in ga v mislih predrugačite – predstavljajte si, da se je drugače odvil, tako kot bi vi želeli. Na ta način izničite čustveno napetost glede tega dogodka in ste zopet svobodni, da lepo zaspite. Nato si recite, da boste zdaj lepo zaspali in spali vse do jutra, ko se boste zbudili polni energije in veselo zakorakali v nov dan, kjer vas že čakajo nova, čudovita doživetja!