Manifestacija

V življenju se ves čas, vsako minuto, vsako sekundo dogajajo manifestacije. Vse, kar je vidno našim očem, je manifestacija. Vse, kar je sedaj tu pred nami, je enkrat bivalo v nevidnem. Naša želja, misel, pa je bila tista, ki je privabila nevidno v vidni svet.

Za željo se pojavi ideja. Ta prihaja iz našega uma, ki je del božanskega uma. Ideja nam kaže pot, kako to željo uresničiti. Če ji sledite, vas bo pripeljala do uresničenja. Trkajte na vrata in nekje se vam bodo že odprla. Važno je, da se zavedate svoje želje in ideje. Če na poti ni ovir, je vse zelo preprosto. Upoštevati pa je treba več zank, ki nas lahko za krajši ali daljši čas ustavijo.
Najprej je tu ego, ki misli, da je naš gospodar. Naša naloga je, da ga prepoznamo in mu jasno povemo, da je konec njegove igre. V tem prostoru živijo vzorci, tako miselni, kot čustveni, ki zablokirajo vse prehode. Zato celotna pot manifestacije postane proces, ki lahko traja in traja. Pomagajte si s čiščenjem vzorcev iz vseh svojih teles. Ko je pot enkrat prosta, je realizacija želenega zelo hitra. Zelo pomembna pa je pri tem pozitivna miselna naravnanost. Ne glede na to, kaj se dogaja okoli nas, moramo ohraniti pozitivnen pogled na svet. Seveda je to velikokrat lažje reči kot storiti, pa vendarle. Danes imamo na razpolago ogromno metod, ki nam pomagajo ohranjati pozitivno naravnanost, pozitivne misli, kot so na primer afirmacije, meditacija, vizualizacija in podobno. Z vztrajno uporabo teh metod lahko prenesemo marsikaj v življenju praktično nedotaknjeni. S tem pa ustvarjamo prostor za ustvarjalnost in manifestacijo vsega, kar želimo v življenju – pa naj bo to čudovit partnerski odnos, boljša služba, več denarja ali že dolgo načrtovano potovanje. Z vsakodnevnim ponavljanjem pozitivnih afirmacij in videnjem sebe, kot da že živimo svoje sanje, se ves svet okoli nas začne spreminjati. Tu je pomembna vztrajnost, saj nam bo naša podzavest, v kateri imamo veliko negativnih prepričanj, ki se jih seveda ne zavedamo, kar malo nagajala, dokler novi vzorci, ki smo jih ustvarili ravno z vztrajnim ponavljanjem afirmacij, ne bodo nadomestili starih, negativnih vzorcev. Takrat se začnejo dogajati »čudeži«.
Zapišite svoje želje, cilje in jih podprite s pozitivnimi afirmacijami, ki vam jih bodo pomagale doseči. Vzemite si čas vsak dan vsaj dvakrat in ponavljajte te afirmacije. Predstavljajte si, da je vaše želja oziroma cilj že uresničen. Občutite radost ob tem, kako veseli ste, ponosni in hvaležni za uresničitev želje oziroma cilja. Vsakršne misli, ki bi vam hotele pokvariti sliko uspeha, pošljite stran, ker jih ne potrebujete več, in jih nadomestite z novimi. Zdaj živite novo življenje – tako ste se odločili in tako naj bo.

Morda je na tem mestu potrebno ponovno poudariti, na kakšen način lahko mi sploh zamenjamo programe v svoji podzavesti: en način je vztrajno ponavljanje pozitivnih afirmacij, drugi način pa so čustva. Več čustev in občutij, ki jih lahko vpnemo v našo novo sliko, bolje je. Kaj to pomeni praktično? Če želimo na primer novo službo, si napišemo afirmacije, da smo uspešni, sposobni, da si zaslužimo to novo službo, v kateri uživamo in nam prinaša mnogo radosti – vse v sedanjiku in v trdilni obliki. Poleg tega pa se vidite v tej službi: kakšna je pisarna, kakšni so ljudje, ki delajo z vami, vonj, ki je v pisarni – uporabite fizična čutila. Temu procesu rečemo vizualizacija, ker vidite sebe v tej novi zgodbi. Poleg tega pa poskusite občutiti čustva, ki vas navdajajo zdaj, ko imate to novo službo – kako veseli ste, kako bolj uspešni, notranje umirjeni ste in kako so se vsi odnosi spremenili v vašem življenju, kot posledica te nove službe. Občutite hvaležnost, ker imate sedaj dovolj denarja, da lahko končno peljete svojega partnerja ali družino na prečudovito potovanje in podobno. Čustva dajo eksplozivno energijo našim mislim. To pa izredno pospeši samo manifestacijo želenega.
Ko ozaveščate svoje želje, delujte iz svojega srca. V meditaciji, trenutkih tišine ali na sprehodu v naravi se oglasi vaš notranji glas in vam sporoča, kaj si pravzaprav želite. Poslušajte svoje občutke, ki so resnični vodniki na vaši poti. Ne izgubljajte se v prepirih uma. Tudi, če se zaveste tega delovanja, samo ozavestite in pojdite naprej. Ne bodite slabe volje, pojdite dalje. Važno je, da razumete, da vam bo ego oziroma vaša podzavest skušala »nagajati« in vas odvrniti od sprememb v življenju. To počne zato, ker vas želi obvarovati pred neznanim – pred potencialno nevarnostjo. Posvetite se čiščenju svojega srca. S tem boste očistili kanal, ki vas povezuje s seboj. Slišali boste svoj višji jaz, ki je vaš pravi vodnik.

Vsi ljudje smo tu na Zemlji z nekim poslanstvom, namenom. Naša dolžnost – in pravica – je, da to odkrijemo in da si dovolimo razviti vse svoje potenciale, darove in da živimo takšno življenje, ki si ga želimo. Vredni smo vsega lepega, kar nam to življenje ponuja. Na nas pa je, da to sprejmemo in da si dovolimo resnično živeti. Zato storite, kar čutite – z ljubeznijo. Če so ena vrata zaprta, vztrajajte in potrkajte na druga. Pa če jih je tisoč zaprtih, se bo pa nekje odprlo okno. Vedno se najde rešitev, priložnost – tisto, kar potrebujemo, da si uresničimo sanje.
Živite svoje življenje, svojo zgodbo. Ne dovolite nikomur, da vas odvrne od vašega pravega namena, kajti samo vi veste, kakšen je ta namen – nihče drug. Skriva pa se v vašem srcu – torej se vprašajte: kako lahko služim svetu, kaj mu želim predati? In sprašujte se dan za dnem, dokler tega ne spoznate. Samo to je pomembno. Zatem začnite iskati poti, kako to spraviti v svet. Vesolje vas bo vodilo po pravi poti. Le zaupajte in vztrajajte.

Na kratko: pot manifestacije
Želja (cilj) -> ideja -> čiščenje vzorcev = afirmacije, vizualizacija, čustva, vztrajnost -> MANIFESTACIJA
Ozavestimo še, katera telesa uporabljamo na poti realizacije našega cilja. Torej, želja se najprej pojavi v našem duhovnem telesu (srce). Meditirajte in se povezujte s svojim duhovnim svetom. Zatem skozi našo kronsko čakro prejmemo idejo, ki jo zaznamo z našim umom. Svoje miselno telo očistimo z uporabo afirmacij in vizualizacij ali pa s ponavljanjem manter. Čustveno telo očistimo vseh vzorcev, ki nas ne podpirajo pri udejanjanju te ideje (nimam časa, nimam denarja, saj ni vredno, bom že enkrat, kaj bodo pa drugi rekli…). Manifestacijo končno izpeljemo s svojim fizičnim telesom (napišemo knjigo, vzgojimo rože, ustvarimo podjetje, zgradimo hišo…).

Vaša duša si nabira izkušnje in hkrati si želi dajati. Sprejemanje in dajanje (jin-jang, moško-žensko), pa hkrati ustvarja ravnotežje, ki drži ta naš svet. V svojem življenju in delovanju iščemo ravnotežje med vsemi temi energijami. In ko ga najdemo in se ustali v našem življenju, nastopi mir. Tisti mir, ki ga tako na veliko opevajo vse duhovne literature. Mir je pravi pokazatelj ravnotežja in izpolnjenosti. V svojih vsakodnevnih opravkih se obračajte k svojemu višjemu jazu, da vas vodi skozi dan. Vaš višji jaz je vaš pravi vodnik. Prosite vesolje, da vas podpre pri tej svoji nameri. Tako boste lažje reševali težke situacije in takoj dvignili svojo energijo. Predvsem pa zaupajte in bodite hvaležni za vse dobro v vašem življenju.